confinament

Desconfinament en quatre etapes: així serà el pla del Govern per tornar a la normalitat

per Joan Serra Carné, el 11 d'abril de 2020 a les 15:21
El Departament de Salut treballa en un pla de desconfinament en el qual es preveu un retorn a l'activitat "gradual" i aplicat en quatre etapes. Així ho ha apuntat aquest dissabte la consellera, Alba Vergés, que n'ha explicat els detalls en una compareixença amb el secretari de Salut Pública, Joan Guix, després de reclamar a l'Estat que s'esperi a relaxar el desconfinament fins a finals d'abril, d'acord amb el que mostren les dades epidemiològiques. Per elaborar la proposta, Salut compta amb un comitè d'experts, per bé que el president de la Generalitat, Quim Torra, va encarregar a l'epidemiòleg Oriol Mitjà un document estratègic semblant quan el va convertir en assessor de Presidència.

 La tornada a la feina dels serveis no essencials seria la primera etapa que s'hauria de posar en marxa, previsiblement a finals d'abril. Només podrien tornar a l'activitat les persones sanes, aplicant mesures de distanciament social. Tal com ha detallat Guix, això hauria d'anar acompanyat d'un reforç dels serveis de transport públic i de l'ús de mascaretes quirúrgiques i higièniques.


 En una segona etapa -no se n'han detallat les dates-, les persones sanes podrien sortir al carrer "de manera limitada", segons ha exposat el secretari de Salut Pública. Aquesta llibertat de moviments també seria aplicable als nens, fins ara confinats a casa.

 En una tercera fase, es procediria a l'obertura de bars i restaurants.


 En la darrera fase, s'obririen escoles i equipaments culturals. El Departament de Salut ha advertit que tots aquests passos haurien d'anar acompanyats de l'aplicació de mesures d'higiene que evitin més contagis.

Salut demana esperar a finals d'abril per relaxar el confinament

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha comparegut per enviar un missatge a l'Estat: el confinament total s'ha de mantenir fins a finals d'abril si no es vol comprometre el sistema sanitari de Catalunya. Vergés, que ha incidit en la posició de la Generalitat després que la Moncloa anunciés que a partir de dilluns es recuperarà l'activitat laboral, ha advertit que actuar amb "precipitació" pot "posar en risc l'esforç" de la ciutadania catalana i dels professionals sanitaris. Per això, la consellera de Salut ha demanat mantenir el confinament absolut fins que acabi el mes.
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: