confinament

6 consells per evitar que et surtin granets durant el confinament

per Redacció, el 27 d'abril de 2020 a les 11:17
L'estrès, la manca de llum solar i el canvi d'hàbits són tres factors que poden alterar el nostre organisme i fer que ens surtin granets. Així ho assegura la dermatòloga Elena Martínez Lorenzo en un article a El País on dona alguns consells per combatre l'acne durant el confinament. Us en deixem alguns: 

 


Versió sense playbuzz
Evitar tocar-nos els granets
De vegades caiem en la temptació i ens toquem els granets. En fer-ho, sovint malmetem la pell i podem provocar una petita infecció. Per tant, millor que no ens els explotem i utilitzem algun tipus de producte per tractar-los. Per exemple, us podeu aplicar una mica d'oli d'arbre de te verd damunt el o els granets que tingueu més vermells. En tenir propietats antibacterianes i cicatritzants us ajudarà a desinflamar-los. Això sí, no us en poseu molt perquè resseca la pell.

Netejar-nos bé la cara 
Per tal de mantenir els granets a ratlla és important que cada dia, a poder ser matí i nit, ens netegem bé la cara. Els experts recomanen utilitzar productes especialitzats i sense alcohol, ja que aquesta substància l'únic que fa és irritar-nos encara més la pell. L'aconsellable és fer servir netejadors o sabons facials oil free: els podeu trobar fàcilment en botigues, supermercats i farmàcies. A l'hora d'escollir-los també heu de tenir en compte el vostre tipus de pell -seca, mitxa o grassa- per tal d'utilitzar el producte que sigui més adequat pel vostre cas. 

No abusar dels sucres 
Abusar dels sucres refinats i de les grasses saturades no és bo per a la nostra salut ni tampoc per a la nostra pell. Per contra, incloure aliments com els llegums, els cereals integrals i les verdures fresques ens pot ajudar a millorar tots dos aspectes. 

Evitar exfoliar la pell en excés 
Exfoliar-nos la pell de tant en tant ens ajuda a netejar-la, ara bé fer-ho massa sovint -diversos cops a la setmana- pot provocar irritació i estendre la infecció dels granets. Així doncs, no abuseu d'aquesta pràctica i quan us exfolieu la pell, fer-ho de manera suau.

Canviar els llençols i les coixineres amb freqüència 
Segons l'experta, les fundes dels coixins i els llençols són una font d'infeccions i brots d'acne, sobretot en aquelles persones propenses a tenir granets. És per això que recomana canviar-los com a mínim dos cops a la setmana i a poder ser, cada tres dies. 

Fer servir productes adequats
Si teniu un gra molt irritat, podeu utilitzar productes com l'oli d'arbre de te. És ideal per reduir els grans i "netejar-los", ja que és un antibacterià natural. L'únic que heu de fer és aplicar-vos-en una mica amb l'ajuda d'un cotó damunt el granet que vulgueu eliminar. L'oli d'arbre de te cada dia és més comú així que el podeu comprar en supermercats i també en botigues especialitzades. Això sí, aneu amb compte perquè asseca molt la pell, per tant apliqueu-ne poquet.
Arxivat a:
CONSELLS, acne
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: