coronavirus

A quina regió sanitària pertanys i com t'afecta això en el desconfinament?

per NacióDigital, el 7 de maig de 2020 a les 09:32
Salut ha proposat que només tres de les nou regions sanitàries passin dilluns vinent a la fase 1. Però, quines comarques formen part de cada regió, la unitat amb la qual el Govern vol organitzar el desconfinament?


Les regions sanitàries catalanes són les Terres de l'Ebre, Tarragona, Barcelona ciutat, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Catalunya Central, Lleida, Alt Pirineu i Aran, i Girona. Aquí podeu consultar totes les regions sanitàries i quins municipis engloba cadascuna d'elles.



Les comarques de cada regió sanitària

Alt Pirineu i Aran agrupa sis comarques pirinenques: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d'Aran.

Lleida inclou les Garrigues, Noguera, Pla de l'Urgell, Segarra, Segrià i Urgell.

La del Camp de Tarragona suma Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.

Les Terres de l'Ebre inclou Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta.

La de la Catalunya Central agrupa sis comarques, Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès.

Girona agrupa Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Ripollès i Selva.

La de Barcelona, però, es divideix en tres àmbits:
- Àmbit Metropolità Nord que comprèn l’àmbit territorial del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.
Àmbit Metropolità Sud que comprèn l’àmbit territorial de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Barcelonès Sud.
Barcelona Ciutat amb els districtes de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Les Corts, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi.



De moment, Salut proposa que només passin a la fase 1 les Terres de l'Ebre, Tarragona i l'Alt Pirineu-Aran, fet que suposa poc més del 10% de la població.

QUÈ IMPLICA CADA FASE?
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: