estudis

El Govern preveu que el curs vinent es faci en part des de casa

per NacióDigital, el 8 de maig de 2020 a les 08:53
El Departament d'Educació preveu que el curs escolar vinent no hi hagi tots els alumnes alhora als centres educatius, fet que obligarà a combinar l'educació presencial i a distància. Això també obligaria a replantejar l'organització dels centres i dels currículums, així com a contractar més professorat. De fet, els professors més vulnerables no tindrien contacte directe amb els alumnes. Ho va dir el conseller, Josep Bargalló, als sindicats en una reunió que va tenir lloc aquest dimecres.

Pel conseller, cal afrontar el currículum sabent que la docència serà "híbrida": presencial i no presencial. S'hauran d'evitar les aglomeracions a les portes dels centres, replantejar tot l'aspecte pedagògic i organitzatiu dels centres, fer acords de teletreball perquè ara no està regulat i això està portant problemes. També es contempla la possibilitat de tancament de centres de territoris concrets si hi ha un rebrot important. El conseller també va dir que caldrà abordar el transport escolar i el menjador.

 


Versió sense playbuzz
- Pot començar el curs amb normalitat al setembre? 
El curs, en principi, ha de començar al setembre, però en aquest àmbit, com en pràcticament total a resta, encara hi ha dubtes. No queda clar amb quines condicions començarà, ni quants alumnes hi haurà per classe, ni si es podrà garantir la seguretat a les aules. 

- Menys alumnes per classe? 
Si s'aposta per reduir el nombre d'alumnes a les classes, caldrà augmentar la plantilla de docents. Ja que per poder combinar l'activitat lectiva presencial als centres i l'ensenyament a distància, és necessari que hi hagi més professors professores que ho coordinin. 

- Com garantir la seguretat a les aules?
A l'espera d'una vacuna o tractament, la distància física i les mesures higièniques són les que s'han demostrat més efectives per impedir la propagació del virus. Això, però, obliga a replantejar el curs i la idea d'escola. El Departament d'Educació estudia fer una neteja a fons de les aules al dia i dues neteges superficials dels espais per mirar d'evitar rebrots. Tot i això, admet que serà molt difícil mantenir la distància de seguretat entre els alumnes, especialment en els moments de lleure i en els alumnes d'edats més primerenques però també entre adolescents.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: