CONFINAMENT

Així és com ha afectat el confinament als adolescents

per Adolescents.cat, el 19 de maig de 2020 a les 10:40
La situació crisi mundial i el confinament no només és un perill per a la salut física, sinó també per a la salut mental. Sobretot per als adolescents. Molts i moltes de vosaltres ens heu explicat que us costa molt més dormir, teniu insomni, altres us costa menjar o mengeu més del normal, alguns/es teniu ansietat… I és que és normal, perquè el confinament ha fet que algunes persones es tanquin molt més en elles mateixes.

Hi ha molts sentiments compartits: soledat, tristesa, frustració, ràbia, malestar, apatia (ganes de no fer res)… És per tot això que molts adolescents heu necessitat o creieu que us aniria bé tenir atenció psicològica en aquests moments.


Com explica La Vanguardia, només a Barcelona, el Servei per a adolescents i famílies (SAIF), ha triplicat el nombre d’atencions que realitza normalment. Així, entre el 23 de març i el 20 d’abril van oferir ajuda emocional i psicològica a 545 adolescents i famílies d’adolescents (sobretot per via telefònica). En el mateix període de l’any passat van ser 199.

El Consultori d’Adolescents també ha rebut moltes més consultes de les que eren habituals, i el consultori especial Confinats ha estat donant servei des del principi per poder-vos atendre en relació al confinament.


L’adolescència és una etapa sensible del desenvolupament en la que passem de ser nens/es a ser persones adultes. Formem la nostra personalitat i per això també és normal l’oposició als adults, és una manera de definir el nostre caràcter.

Teresa Moratalla, psicòloga clínica i secretària del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, diu a La Vanguardia que els adolescents “corren el perill de tancar-se en ells mateixos, només exposats a pantalles, en una edat en la que és més fàcil desenvolupar algun tipus de trastorn o patologia”.

La incertesa també ens afecta. Estàvem acostumats/des a poder fer plans i ara no sabem ni què estarà permès fer la setmana que ve.

Així doncs és molt important que intentis anar dia a dia, que tinguis unes rutines definides de feina, d’oci, de menjar, de son… També és molt bo que passis moments amb la família, que feu coses junts/es com cuinar, fer esport, veure una pel·lícula i comentar-la… Ja veuràs que poder compartir coses amb altres persones t’anirà molt bé!

Et deixem alguns articles que hem anat fent amb les vostres preocupacions i que et poden ser d’ajuda:

- Et costa respirar? Probablement és això i aquestes 6 coses t'ajudaran 

- 5 consells dels experts que hauries de seguir durant el confinament 

- 6 coses que pots fer si estàs tenint una relació a distància pel confinament 

- 8 mites i veritats sobre la copa menstrual que has de conèixer 

- 5 consells psicològics per arribar a l’orgasme i no obsessionar-te 

- Com serà el sexe en temps de coronavirus? Et donem 7 consells! 

Si us està costant gestionar la distància amb la vostra parella, si us sentiu més angoixats/des de l'habitual o si necessiteu consell sobre com afrontar el confinament, podeu escriure de manera anònima al nou consultori de Confinats. Una persona experta resoldrà els vostres dubtes gratuïtament.

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: