Tests d'antígens: quin és el millor moment per fer-los i quins passos seguir?

per Redcció, el 24 de gener de 2022 a les 11:19
La variant òmicron de la Covid dificulta que es detectin alguns casos. Als seus símptomes, similars als d'un refredat, se suma el fet que durant els primers dies des del contagi no es detecta quan es fa un test d'antigens. Diversos científics s'han pronunciat sobre aquesta qüestió i han aportat una possible solució.

La professora Jennifer L Rohn, biòloga cel·lular del University College London, ha recomanat que, tot i que les instruccions de les proves indiquen que cal posar-se el pal al nas per obtenir la mostra, s’agafi una mostra també de la gola

També hi ha altres coses que cal tenir en compte, com en moment en el qual es fa el test. L'ideal és seguir aquests passos:

 Fer un test 2 dies després d'haver estat contacte amb un positiu
 En cas de ser negatiu, repetir el test al cap de poc. Als 5 o 6 dies després del contacte és quan la càrrega viral és més alta, per tant, és un bon moment per tornar-se a fer la prova.
 Si es dona negatiu, hi ha poques possibilitats d'estar contagiat, però per prevenció, millor estar en contacte amb poca gent i seguir totes les mesures de seguretat.
 Si es dona positiu, cal comunicar-ho a través del web La Meva Salut i aïllar-se 7 dies com a mínim. En cas que els símptomes siguin forts, es recomana trucar al 061 o anar al CAP.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: